L'Edifici del Sucre

El Consell Comarcal d'Osona està ubicat a la 3a. i 4a. planta de l'emblemàtic edifici del Sucre. La fàbrica del Sucre data de 1892 i s'emmarca perfectament en la tradició de les grans construccions industrials de final del segle XIX i de principi del XX. Es tracta d'un edifici que forma part de la memòria col·lectiva i que, per la seva geometria, l'emplaçament i l'excepcionalitat formal, marca una fita territorial i dóna nom a tot un sector de la ciutat de Vic.
Dues vistes diferents de l'Edifici del Sucre.
La sala de Plens

"Cal mirar Josep Vernis amb amplitud de mires. Perquè Vernis no és sols un dels artistes més significatius que tenim a la comarca, sinó que, malgrat la prudència que cal per fer aquest tipus d'afirmacions, podem dir que Vernis és un artista altament reconegut.

Un dels aspectes més destacables de la seva obra és la coherència en el discurs plàstic. Discurs que en cap moment s'ha vist truncat per modes o influències gratuïtes; ans al contrari, ha evolucionat dins de les vivències personals i precisament de forma molt receptiva al que provenia de fora, mantenint en tot moment 
un clar fil argumentatiu. 

La pintura és un llenguatge universal, síntesi d'impressions i sensacions que l'artista va vivint, a voltes fins i tot reivindicatives, però en tot moment amb voluntat d'aportar alguna cosa més al que ja s'ha dit o s'està dient.

Aquesta concepció de la creació artística la podríem aplicar a la concepció política d'una sala de plens, en aquest cas la del Consell Comarcal d'Osona, base del debat i síntesi de l'argumentació ideològica d'una comarca, representant en tot moment allò que és la seva voluntat popular.

L'exquisida forma amb què Vernis hi ha integrat aquestes dues obres fa de la Sala de Plens del Consell Comarcal l'espai ideal per a la més alta argumentació política d'una comarca."

 

Text extret de la introducció del catàleg editat en motiu de la presentació de les pintures a càrrec del Sr. Jacint Codina - President del Consell Comarcal en aquell moment.